• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

Κανονισμοί Σχολείου

  Κανονισμοί Λειτουργίας  Σχολείου 

     Το νηπιαγωγείο μας καθοδηγείται και εποπτεύεται απο το ΥΠΠΑΝ.  Η φοίτηση των παιδιών στο νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική για τις ηλικίες προδημοτικής και υποχρεωτικής προδημοτικής. Γι΄αυτό τα παιδιά δεν πρέπει να απουσιάζουν χωρίς σοβαρό λόγο.

  Ασφάλεια των παιδιών

Η ασφάλεια των παιδιών, τονίζεται με έμφαση ότι είναι πρωταρχικής και ουσιώδης σημασίας .Η αφάλεια και η πρόληψη ατυχημάτων αποτελεί προτεραιότητά μας .

  Υπογραμμίζουμε ιδιαίτερα την ανάγκη αυστηρής επιβλεψης των παιδιών καθόλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος απο τις εκπαιδευτικούς αλλά και καθόλη τη διάρκεια των διαλειμμάτων .

  Παράκλησή μας τα παιδιά τόσο το πρωινό όσο και το μεσημέρι να παραδιδονται και να παραλαμβάνονται από το υπεύθυνο άτομο που βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου .

  Σε περίπτωση αδιαθεσίας του παιδιού σας θα ειδοποιείστε αμέσως .Θερμή παράκλησή μας είναι να παραμένουν τα παιδιά στο σπίτι μέχρι να γίνουν εντελώς καλά για την προστασία και των άλλων παιδιών.

  Αν για για οποιονδήποτε λόγο πρέπει να πάρετε το παιδί σας πριν τις 13:05 χρειάζεται να υπογράψετε σχετικό έγγραφο .

Πρόγευμα - Φρούτο 

  Προτιμείστε κάτι υγιεινό και κατά προτίμηση σπιτικό .Ενδεικτικά :σάντουιτς ,φρούτο ή λαχανικό και νερό σε παγουράκι.Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη σωστή διατροφή.Στόχος μας είναι η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών .Μιλάτε με το παιδί σας για το τί θα περιλαμβάνει το σάντουίτς του .

Ενδυμασία

  Απλά και άνετα ρούχα ώστε να διευκολύνουν τα παιδιά στην τουαλέτα και στο παιχνίδι .Αποφεύγετε να τους φοράτε παντόφλες και χρυσαφικά. Ζακέτες και σακάκια είναι καλό να είναι σημαδεμένα με το όνομά τους για αποφυγή συγχύσεων.

Ψείρες 

  Σας παρακαλούμε θερμά όπως προληπτικά ελέγχετε καθημερινά τα κεφαλάκια των παιδιών.

Φαρμακευτική Αγωγή

Η φαρμακευτική αγωγή προτιμότερο είναι να αποφεύγεται εκτός και αν τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις σε πολύ ειδικές περιπτώσεις (σπαμοί ,σακχαρώδης διαβήτης κ.λ.π.)

α) Η συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή να συστήνεται γραπτώς από γιατρό .

β) Να υπάρχει γραπτή συγκατάθεση του γονιού .

γ) Ο εκπαιδευτικός της τάξης ή ο Υπεύθυνος  Πρώτων Βοηθειών να έχει ενημερωθεί για τον τρόπο χορήγησης των φαρμάκων και να έχει γνώση και δεξιότητα για την παροχή αυτής της βοήθειας .

δ) Ο εκπαιδευτικός να ενεργεί στη βάση της εθελοντικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο .